WAARDE ZONE (WZ) STRATEGIE

Beschrijving

De WZ strategie zoals hieronder beschreven, kan gebruikt worden in de futures markten.

Klik hier om de WZ strategie via de trading store te activeren

De strategie in detail

Om van start te gaan, laadt de trader de studie KPL op het Futures contract van zijn/haar keuze. Het volgende voorbeeld toont de CAC40 met zijn key levels (in de vorm van een HeikinAshi chart) alsook de indicator "Key Price Levels" die standaard in zijn geminimiseerde formaat opent.

De drie key levels uit de HeikinAshi-chart komen overeen met de VA Low (de lage range van de Waarde Zone uit de voorgaande sessie), VA High (de hogere range vanb de Waarde Zone uit de voorgaanse sessie)en het gebied rond het equilibrium van de voorgaande sessie:

Het principe van de strategie

Deze strategie wordt meestal gestart na het openen van de cash markten en dus na het vormen van een range uit het eerste uur trading van de dag(Initial Balance). Men kijkt naar de relatieve positie van de Initial Balance (IB) ten opzichte van de Waarde Zone van de voorgaande dag.

Laten we even toespitsen op wanneer de strategie precies zal handelen:

Wanneer een positie openen?

Openen van een positie is alleen mogelijk wanneer de range van het eerste uur boven de WZ High van de vorige dag of onder de WZ Low van de vorige dag ligt.

In het voorbeeld bovenaan wordt een Long positie getriggered van zodra de  WZ Low niveau van de vorige sessie (nummer 2) met minstens één tick doorkruist wordt. De stop wordt geplaatst op 1 tick onder de laagste prijs uit de range van de Initial Balance (nummer 4).

Wanneer een positie sluiten?

De target voor de long positie (zie voorbeeld) is gezet op de hoogste range uit de WZ High van de vorige dag (nummer 3). Voor short posities zou de target op de laagste range van de WZ Low band gezet (nummer 2).

Het idee achter de strategie

Als de markt buiten de Waarde zone van de vorige dag (nummer 1) valt dan betekent dit dat de markt de vorige prijsrange verlaten heeft en dat de WZ Low uit de vorige range nu voortaan als weerstandsgebied zal gaan fungeren (nummer 2).

ALs de markt echter opnieuw het WZ-gebied van de vorige dag binnentreedt, is er mogelijk sprake van een test (juist 1 tick boven de WZ Low) of in het geval dat de weerstandslijn doorbroken wordt, dan is erg grote kans dat de markt zal voortbewegen doorheen de ganse waarde zone en terug naar de WZ highs.

Dit vertaalt zich (in  ons voorbeeld) door een koop bij 1 tick boven nummer 2 (lage band van de waarde zone van de vorige dag) om de tegenovergestelde band van dezelfde waarde zone als target te beogen (nummer 3 in bovenstaande chart). De stop kan dan geplaatst worden op de uiterst tegenovergestelde kant van de sessie (nummer 4).

Klik hier om de WZ strategie in de trading store te activeren