DE STOCK-BOX DIENST

De stock-box dienst is een budgetvriendelijke formule om een degelijke aandelenportefeuille samen te stellen en continu up-to-date te houden. De stock-box dienst maakt enkel gebruik van objectieve criteria en vervangt systematisch zwakke aandelen in uw portefeuille door sterke aandelen.

WAAROM DEZE DIENST?

De stock-box dienst verlaagt drastisch de tijd en inspanning die u moet leveren om uw aandelenportefeuille up-to-date te houden. U weet hoe u een portefeuille moet onderhouden: zwakke aandelen regelmatig vervangen door sterke aandelen. Maar heeft u werkelijk de tijd en de discipline om dit te doen?

IN DE PRAKTIJK

Stel een portefeuille samen bestaande uit één of meer van de vijf stock-boxen. Elke maand ontvangt u een e-mail met daarin de aandelen die zwak presteren en de sterke aandelen die ze vervangen. Klik op de speciale instructielink in de e-mail. Uw portefeuille wordt daarna bijgewerkt. Eenvoudig en praktisch.

WAT IS EEN STOCK-BOX?

Elke stock-box bestaat uit 6 of 8 aandelen. Deze aandelen worden geselecteerd op basis van objectieve criteria. Het zijn aandelen die het beter doen dan de beursindex waar ze deel van uitmaken. Enkel winnende aandelen selecteren is niet mogelijk. Daarom dat de stock-box dienst ook speurt naar aandelen die slecht presteren in de portefeuille om ze te vervangen in de portefeuille door sterke aandelen.

De logica is gebaseerd op het onderzoek rond beurskoersen uitgevoerd door Nobelprijs winnaar E. Fama. Kort samengevat, beurskoersen zijn onvoorspelbaar op de korte termijn. Het enige consistente patroon dat Fama ontdekte was wat hij 'momentum' doopte: aandelen die slecht presteren de afgelopen maanden, presteren ook slecht in de komende maanden en omgekeerd. Dit leidt tot een contra-intuïtieve conclusie dat geld verdiend wordt door aan hoge koers te kopen (goed presterende aandelen) en aan een nog hogere koers te verkopen. Er is geen magische formule. De Stock-box dient past gewoon rigoureus de conclusies van Fama toe op uw portefeuille.

RENDEMENT

Dit zijn de bruto rendementen van de vijf stock-boxen sinds 1.11.2016:

Welke aandelen kopen?

Historisch resultaten vormen geen garantie voor toekomstige resultaten. Lees het gratis informatieblad om te zien welke aandelen zich momenteel in de vijf stock-boxen bevinden.

Bullet alsoVOORDELEN

Sterke focus en maandelijkse discipline. Elke stock-box spitst zich toe op één objectief criterium: aandelen die beter presteren dan de beursindex waar ze deel van uitmaken. Sterke aandelen blijven. Zwakke aandelen worden maandelijks vervangen.

Beperkte tijd en inspanning. Eén klik per maand volstaat om een efficiënte, bijgewerkte aandelenportefeuille te hebben.

Enkel grote aandelen. Alle aandelen in de stock-boxen maken deel uit van de meest belangrijke beursindexen ter wereld.

Lage commissies. Stock-box klanten betalen dezelfde lage commissies als klanten die zelf hun orders plaatsen.

Lage tarieven. Het stock-box concept heeft geen behoefte aan dure aandelen analisten en portefeuillebeheerders. U betaalt dus geen jaarlijkse management fee en geen jaarlijkse performance fee.

Een legendarische service. WH SelfInvest staat bekend voor zijn legendarische service. U kan ons bereiken van 8.00 tot 22.00 uur.

Geen hefboom. De stock-box service maakt geen gebruik van hefboom. Uw risico is daardoor sterk beperkt.

Keuze tussen markten. U kan kiezen tussen stock-boxen die zich toespitsen op specifieke markten en stock-boxen die bestaan uit aandelen van verschillende markten.

Keuze tussen munten. U kan kiezen tussen stock-boxen die enkel aandelen in EUR of USD bevatten en stock-boxen die aandelen in EUR én in USD bevatten.

BulletDE VIJF STOCK-BOXEN

U kan een aandelenportefeuille samenstellen die bestaat uit één of meer van deze vijf stock-boxen.

Box 1: aandelen aanbevolen door analisten
8 Europese en Amerikaanse aandelen. Deze 8 aandelen worden geselecteerd op basis van het aantal 'koop' aanbevelingen (minimum 10) en de ratio van 'koop' versus 'houden' en 'verkoop' aanbevelingen (minimum 200%).

Box 2: aandelen die de MSCI index overtreffen
8 Europese en Amerikaanse aandelen uit 600 aandelen die de MSCI index over 5 en 10 jaar overtreffen. Deze 8 aandelen worden geselecteerd op basis van het feit dat ze de MSCI index in de laatste drie maanden overtroffen.

Box 3: aandelen die de DAX 30 overtreffen

8 Aandelen die deel uitmaken van de Duitse DAX 30 index. Deze 8 aandelen worden geselecteerd op basis van het feit dat ze de DAX 30 index in de laatste drie maanden overtroffen.

Resultaat versus de DAX index.

Dit is het bruto rendement van de stock-box versus de DAX index sinds 1.11.2016.


Box 4: aandelen die de NASDAQ 100 overtreffen

8 Aandelen die deel uitmaken van de Amerikaanse Nasdaq 100 index. Deze 8 aandelen worden geselecteerd op basis van het feit dat ze de Nasdaq 100 index in de laatste drie maanden overtroffen.

Resultaat van de stock-box versus de Nasdaq index.

Dit is het bruto rendement van de stock-box versus de Nasdaq index sinds 1.11.2016.


Box 5: de rockets (EU & US)
6 Aandelen, één elk uit de DOW, SP 100, Nasdaq 100, DAX 30, CAC 40 en AEX beursindexen. Deze 6 aandelen worden geselecteerd op basis van het feit dat ze hun respectievelijke index in de laatste maand overtroffen.

Lees het gratis stock-box-overzicht om te zien welke aandelen momenteel geselecteerd zijn.

BUDGET

U moet het volgende budget voorzien voor de stock-box service:

 
Stock-box: € 120 per stock-box per jaar, aangerekend voor twee jaar van bij de start.
Set-up: € 155, éénmalig.
Order commissies: Dezelfde lage commissies als klanten die zelf hun orders plaatsen.

Er wordt geen jaarlijkse beheersvergoeding aangerekend. Er wordt geen succesvergoeding aangerekend.

VRAGEN

Is er een minimum inleg?
Neen, er is geen minimum inleg. Logica dicteert echter dat een té kleine rekening niet rendabel is. Ook zijn er aandelen zoals, bijvoorbeeld, Google die een hoge waarde hebben. Een portefeuille met minder dan € 1.000 per positie is niet aangeraden.

Hoe kan ik mijn portefeuille opvolgen?
U kan de prestaties van uw portefeuille in real-time opvolgen via computer, tablet of smartphone.

Moet ik me abonneren op het NanoTrader trading platform?
Neen, tenzij u dit wenst. De gratis tablet en smartphone toepassingen zijn ruimschoots voldoende om uw portefeuille op te volgen.

Kan ik de dienst stopzetten?
Ja, u kan de dienst op elk moment stopzetten. Er is geen kost verbonden aan het stopzetten van de dienst. Kosten die reeds aangerekend werden, worden niet tergubetaald.

Heb ik meer dan één stock-box nodig?
Dat hangt er vanaf. Om een deel van het risico weg te diversifiëren moet een goede aandelenportefeuille uit minstens 12 aandelen bestaan. Indien u al aandelen heeft, is één stock-box eventueel voldoende. Indien u geen andere aandelen heeft, is een combinatie van minsten twee stock-boxen beter.

Kan ik veranderen van stock-box?
Ja, om het even wanneer. Veranderen van stock-box is gratis.

Wanneer worden de stock-boxen aangepast?
De stock-boxen worden in de eerste week van elke maand aangepast.

Wat moet ik zelf doen?
Indien u wenst dat uw portefeuille automatisch aangepast wordt, dan dient u één keer per maand op de instructielink in de e-mail te klikken.

Hoe worden mijn posities aangepast?
De aandelen worden verkocht en gekocht aan de marktprijs. De beschikbare contanten per box worden gelijk verdeeld tussen de nieuwe posities.

Welke aandelen zitten in de stock-boxen?
Al de 38 aandelen die momenteel in de stock-boxen zitten, kan u in het gratis stock-box-overzicht vinden.

ZELF DOEN

U kan ook een aandelenrekening openen en zelf de stock-boxen implementeren. Al de stock-boxen en de maandelijkse aanpassingen zijn gratis beschikbaar in het NanoTrader platform. U dient elke maand over voldoende tijd en discipline te beschikken om zelf uw portefeuille aan te passen.

Gegeven de lage kost verbonden aan de stock-box dienst, raden we u aan van deze dienst gebruik te maken. U vermijdt fouten, spaart tijd en uw portefeuille is altijd up-to-date. Het is veel eenvoudiger dan het zelf te doen.

HOE WORD IK KLANT

Stap 1
Open een aandelenrekening.
Voeg een afdruk van het stock-box-overzicht toe aan uw aanvraag tot rekening-opening. Op het stock-box-overzicht kan u aanvinken welke stock-boxen u wenst. Het overmaken van geld op de rekening dient binnen de vier weken te gebeuren.

Stap 2
U ontvangt een electronisch verzoek om het relevante tarief te betalen. De tarieven staan op deze pagina in de sectie 'Budget'. Nadat u betaald heeft en indien uw rekening gevuld is, worden de door u gekozen stock-boxen op uw rekening geïmplementeerd. U ontvangt een bevestiging wanneer dit gebeurd is.

Stap 3
U begint de maandelijkse e-mail met de instructielink te ontvangen. Klik op de link en uw portefeuille wordt aangepast.