Trading signaal: recente trendkering valt stil

Beschrijving

Dit signaal zoekt recente trendkeringen die stilvallen. Het signaal is te gebruiken wanneer de markt na een sterke stijging of daling aan een omgekeerde beweging bezig is. Eens deze omgekeerde beweging stoom verliest, is het niet onwaarschijnlijk dat de markt terug in de richting van de sterke beweging keert. Dit is een schijn-trendkering.

 

   
Categorie : Schijn-trendkering
Componenten : Voortschrijdend gemiddelde 30 periodes
: Voortschrijdend gemiddelde 100 periodes
: Afgevlakte RSI
Tijdseenheid : Alle
Geschikt voor koop signalen : Ja
Geschikt voor short sell signalen : Ja

 

Dit signaal combineert twee technische analyse indicatoren: een kruising van voortschrijdende gemiddelden en de afgevlakte Relative Strength Index indicator (de RSI is een oscillator die aangeeft of een markt overgekocht of oververkocht is). De RSI neigt naar 100 wanneer de markt sterk stijgt. Wanneer de markt weer tot rust begint te komen daalt de RSI terug onder 80. Omgekeerd neigt de RSI naar 0 wanneer de markt sterk daalt. Komt de markt weer tot rust dan stijgt de RSI boven 20.

De signalen worden onderworpen aan een filter. De filter baseert zich op de kruising van twee voortschrijdende gemiddelden (30,100) en heeft als taak signalen die tegen de richting van de markt ingaan, te weigeren.

 

Wanneer een positie openen?

Een koop signaal verschijnt wanneer de filter bullish is en de RSI terug boven 20 stijgt. Een short sell signaal verschijnt wanneer de filter bearish is en de RSI terug onder 80 daalt.

Tradingsignaal: RSI (recente trendkering valt stil )  

Dit voorbeeld (S&P 500 grafiek 10') toont een sterke daling (rode pijl) gevolgd door een schijn-trendkering (groene pijl). Wanneer deze rebound stoom verliest en zijwaarts gaat, wordt een short sell signaal gegeven.